středa 13. července 2016

Evropa v rukách Terezy

Ať už jste prošvihli zprávy o devatenácté hodině v České televizi anebo 'černé' zpravodajství na TV Nova, určitě jste museli zaznamenat z jiných online zdrojů, že v čele vystoupivší Velké Británie stala podruhé v historii žena, Theresa May.
Samozřejmě, že asi největší haló dělá právě pohlaví premiérky Anglie, našlo by se ale i pár dalších věcí. Z politického hlediska nelze opomenout srovnání s tehdejší premiérkou Margaret Thather, která si vydobyla přezdívku železná lady právem. Z pohledu laika může vyplynout i jistá podoba ve tváři, či to snad dělá jen podobný účes a jistá shoda v rysech v obličeji?
Krásnou třešničku na dortu tomu ovšem dává jistá 'úchylka' premiérky, čímž jsou její vyzývavé boty. Thather měla svoje kabelky, May má svoje boty. Bohužel už při sledování zpráv v televizi mi na mysli vyvstala myšlenka na naše spoluuživatele planety, vegany, kteří s následujících dnech budou hromadně ve svých facebookových skupinách Theresu propírat všemi směry, poukazovat na pravost především zvířecích vzorů, které má premiérka ve velké oblibě.
(zdroj: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:
Flag_of_Europe.svg
)
Ale jaký by to byl život, kdyby nám nepřinášel stále nové podněty k reakcím. Jen bychom se nejspíše neměli nechat polapit sociálním prostorem a vyjít ven. Ovšem nejlépe bez telefonu v ruce a snaze chytit co nejvíce pokémonů v okolí.


Hezký deštivý večer, P.

Share: