neděle 14. ledna 2018

Kdo nevolí, není Čech?

Nelze se tomu vyhnout. Prezidentská volba nás minimálně o tomto víkendu naprosto pohltila. A je to dobře? Respektive je to správné? Tyhle dvě otázky jsem si ještě společně s otázkou, jaká bude volební účast, kladla již delší dobu. Možná právě ta poslední otázka pro mě byla jednou z nejvíce důležitých. Mohlo by se zdát, že hlavní je konečný výsledek, ale proč do toho nezahrnout také to, kolik lidí se 'vyjádřilo'. Můžeme říci, že ti, co vhodili svůj hlasovací lístek do volební urny jsou lidé s názor, a ti, co nepřišli jsou bez názoru, je jim volba prezidenta jedno, anebo byli jenom líní zjistit si nějaké informace a utvořit si svůj vlastní názor.
V dnešní době míti svůj vlastní a řekněme neotřelý názor je dle mého velká vzácnost. Vždy nás něco či někdo ovlivní a je jen na nás, jakou měrou to bude. Dáme na doporučení ostatních prezidentských kandidátů a budeme volit na základě jejich doporučení, jejich názoru?
Na druhou stranu by se celá tato situace mohla zdát smutnou, avšak nikdo nejsme všeznalým člověk a přijmout radu, pádný a věcný argument je taktéž výsost králů. Buďme tedy králi či královnami, stůjme si za svými přesvědčeními a pokusme se zvolit, ať už to bude druhé kolo prezidentských voleb anebo jiná naše životní volba, vždy na základě našeho vědomí a svědomí. A samozřejmě, kdo má bude mít onu nutkavou potřebu to sdílet na sociálních sítích, nechť je mu libo, online konzumentů je stále dostatek.


Pěknou neděli, P.

(zdroj:: https://www.google.cz/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0ahUKEwjsxpS2ndfYAhXN3KQKHW_PABgQjxwIAw&url
=http%3A%2F%2Fwww.prezident.hlasujpro.cz%2F&psig=AOvVaw3AzzdfmZCcNCAq7RQ5AR9S&ust=1516011581385744)

Share: